Alt du skal vide om en LEI-kode

Annonce

Det er vigtigt at vide, hvad en LEI-kode er. Det er nemlig meget vigtigt fordi, at mange virksomheder har brug for lige denne licens i sin forretning. Formålet med en LEI er, at man vil gøre handlen med forskellige værdipapirer og finansielle transaktioner meget mere gennemsigtig. det er godt at de kan blice mere gennemsigtige for at kunne forebygge og stoppe økonomisk svindel. Det kunne blandt andet være svindel som hvidvask af penge, som man prøver at forhindre.

Hvad er en LEI-kode

En LEI er en 20-cifret kode. Den består af både bogstaver og tal. Koden bruges til at identificere virksomheder, som vil lave finansielle transaktioner, samt handle med værdipapirer. Værdipapirer kunne blandt andet være obligationer eller aktier. Så hvis et firma, vil have licens til at udføre disse handler eller transaktioner, så har de brug for en LEI-kode. Alle de enheder, som har noget med aktier eller andre finansielle transaktioner skal besidde en LEI-kode. Enkeltpersoner behøver ikke have en LEI-kode, men det er vigtigt at vide, at alle virksomheder skal have en. Antallet af handler er altså ikke afgørende for, om man behøver en.

Sådan fornyer man en LEI-kode

Man skal sørge for altid at have en gyldig LEI-kode. Koden skal fornyes hvert år. Det kan derfor være smart, når man skal forny den, at man kan få det gjort automatisk. Forny LEI-kode ved at forlænge koden. Man kan vælge x-antal år man vil forny sin kode. Det bliver billigere, jo flere år man køber. Der er mange forskellige udbydere af koderne, det er derfor vigtigt at finde den rigtige udbyder, som passer til virksomhedens behov. Det handler om at finde den udbyder, som har den bedste pris, laveste gebyrer eller måske den bedste service. 

Derfor er det vigtigt af have en LEI-kode

Det er vigtigt for firmaer og virksomheder at have en LEI-kode, da de så er registreret og godkendt til at kunne udføre finansielle transaktioner eller handle med værdipapirer. Det er også vigtigt at have det, da LEI er standarden i EU og i mange andre dele af verdenen. Det kan sammenlignes med det danske CVR-register. Formålet med LEI-koder er som sagt, at man vil gøre, handler og finansielle systemer mere gennemsigtige og forhindrer økonomisk svindel såsom hvidvask. Det er derfor vigtigt at anskaffe sig en LEI-kode, da man på den måde er med til at legitimere sin handel, men samtidigt også støtte op om det internationale system.