To råd til mindre mobilbrug

Mange af os danskere går selv og mener at vi er får dårlige til ikke at bruge mobilen. Den er nærmest vokset fast i højre lomme og er blevet fast inventar i alle bukser vi ejer. Lige så snart vi ikke lige er i færd med at snakke med en ven eller kigge efter bussen, så er den tilbage oppe i hånden og inde på hvad end medie du måtte være fanget af.

Mobilafhængighed er vokset sig op til at blive en af de helt store afhængighedsproblemer i Danmark. Det er som om at de fleste af os glemmer, at det faktisk er ret sundt både for krop og sjæl at kede sig engang imellem og have mulighed for at processere nogle af de mange indtryk den får i løbet af sådan en dag – det er nemlig ikke få lidt endda.

Når vi bruger vores telefon non-stop og på de tidspunkter hvor den ellers skulle have slappet af og tænkt over hvad man har oplevet, får hjernen aldrig mulighed for det – og så får vi mennesker svært ved at skille det ene fra det andet og i værste tilfælde kan det udvikle sig til depressioner og andet.

Vi har brug for menneskelig kontakt

Selvom telefonen tillader os at være sammen med vores venner døgnet rundt, glemmer mange desværre at det ikke er et substitut til rigtig menneskelig kontakt. Mange undersøgelser viser faktisk at desto højere mobilforbrug, desto større følelse af ensomhed – og hvordan kan det være?

Vi har en hel generation (flere generationer) der bombarderer sig selv med den bedste side af folks liv igennem sociale medier, og det er i høj grad med til at sætte nogle forventninger op til eget liv som ikke er virkelige.

Hvis du er interesseret i at bibeholde den indre ro, så kan du med fordel udelukkende læse seneste pressemeddelelser og svare venner på din mobiltelefon. På den måde vil du med garanti bruge den mindre.

Sæt grænser for dig selv

Hvis du ikke i forvejen er god til at lægge mobilen fra dig, så bør du virkelig arbejde på at sætte grænser for dig selv. Start i det små, afgræns dig selv fra at bruge den når du har gæster på besøg eller er ude hos andre venner eller familie. Det er i høj grad med til at vise at du er interesseret i at være i nuet – noget der også fungerer omvendt.