Coronafattig? Læs mere her

Hvis du er en af de mange danskere der går og bakser lidt ekstra med økonomien i disse hårde corona tider, så har du garanteret også gået og overvejet hvilke ting du kunne gøre, der kunne give lidt ekstra kapital på hænderne. 

Det kunne være at du har mistet dit job eller fået det sat på pause, eller at du ikke er helt sikker på at der er et job at vende tilbage til, når alt dette er ovre. Corona virussen er noget der har vendt op og ned på hvordan vi arbejder og hvordan vi mennesker kommer ud af det med hinanden – alle er på stilke og alle prøver først og fremmest at klare sig selv og finde ud af hvordan de bedst kommer igennem krisen. 

Hvis du er en af dem der er hårdest ramt, uden at være syg – så økonomisk, så kan du med fordel læse resten af denne artikel, hvor jeg griber fat i et par gode måder at lave lidt økonomiske råderum på – disse løsninger er på ingen måder langtidsholdbare men et par måneder er vidst også det længste vi mennesker kan planlægge frem lige for tiden med sikkerhed.

Du kan låne

Selvom det får organerne til at vende sig i mange mennesker så kan det være svært at komme udenom for nogen – for at få alting til at hænge sammen og undgå at gå sulten i seng er nogen nød til at låne penge – og det er også okay. 

Hvis du er sikker på at du kan vende tilbage på arbejde om nogle måneder er der heller ingen skam i at låne penge – det er en del af det. Hvis du er smart, og det er du, så holder du dig kilometer væk fra kviklån og prøver at se om ikke din bank gerne vil hjælpe dig igennem denne økonomisk turbulente tid. 

Du kan sælge eller pantsætte

Hvis du ligger inde med ting som du ikke bruger mere kan du med fordel sælge- eller pantsætte det. Der er mange der oplever succes med at sælg din computer eller gamle gamerstol for en slik – alt hjælper i denne tid, og hvis du i bedst fald kunne slippe igennem denne krise og kun have været nød til at sælge en af dine designertasker, så er du faktisk sluppet ret godt på bundlinjen, selvom det måske ikke føles godt at skulle skilles med sådan en dyr og flot taske.