Disse 3 sunde alternativer vil ændre dit liv

Det er nu, du skal gøre noget ved din sundhed og ændre dit liv, så du får det liv, du altid har drømt om – både indvendigt og udvendigt. Det indvendige er det du spiser og den måde du tænker om dig selv. Hvordan er din indre dialog, er du god ved dig selv, støtter du dig selv og roser du dig selv, for at være dig? Hvis svaret er nej, skal du komme i gang nu. Mennesker med en negativ indre dialog har langt større risiko for at udvikle stress og depressioner end mennesker der taler ’godt’ til sig selv. Og hvad med dine kostvaner, får du de vitaminer og mineraler, du har brug for eller har du brug for ekstra tilskud til mad.

Det første alternativ
I stedet for at smide dig på sofaen når du kommer hjem fra arbejde, skal du gå en rask tur på 20 minutter. Ta’ din partner og eventuelle børn med og gør det til en ny sund vane hver dag

Det andet alternativ
I stedet for at spise slik, chokolade, is og kager efter aftensmaden kan I lave sund frugtsalat. Find jeres yndlingsfrugter frem, hak dem i stykker og drys en smule mørk chokolade uden på.

Det tredje alternativ
Sluk for fjernsynet og læs en bog i stedet for. Har du glemt hvordan det er at være fordybet i en god bog og blive ført hen til et fremmed univers? Så kig på din bogreol og find en af dine gamle bøger frem og genlæs den eller hop på nettet og find et par gode tilbud.

At få indført sunde alternativer i dit liv handler om at tage et skridt af gangen. Du kan ikke ændre alt på en dag eller en uge og hvis du forsøger, vil du ikke lykkes med det. Start med det, der virker sjovest og som du er nysgerrig på at prøve af. Og prøv det nye alternativ af i noget tid indtil det ikke længere er et alternativ men en ny, sund vane i dit liv, som helt sikkert vil føre en masse godt med sig. Problemet med at ændre vaner er ofte, at vi prøver at gøre for mange ting på en gang også mislykkes vi med vores planer og giver op. Derfor er det bedste at starte med små skridt, som langsomt bliver en del af hverdagen, og når det er en del af hverdagen, kan du begynde at kigge på flere ting, du vil ændre på.

Andre sider om sundhed:

 1. bedreholdning.dk
 2. engodloebetur.dk
 3. enguidetilsundhed.dk
 4. fitnessbladet.dk
 5. fitnessexperten.dk
 6. friskogsundmad.dk
 7. helseogsundhed.dk
 8. simplebalance.dk
 9. sunde-madvaner.dk
 10. sundesager.dk
 11. sundhedidanmark.dk
 12. sundhedshjaelpen.dk
 13. sundhedsmagasin.dk