Helhjelm eller flip-up hjelm?

Indholdsfortegnelse

Valget mellem hvilken motorcykel hjelm man skal vælge, kan være en svær beslutning. Derfor har vi samlet en guide over, hvad forskellen er på den en helhjelm og en flip-up hjelm, som kan hjælpe dig med at træffe beslutningen.

Helhjelm

Helhjelm er en fuld ansigtshjelm, der tilbyder mest dækning omkring dit hoved og hals og betragtes som den sikreste type styrthjelm for at beskytte dig mod potentiel påvirkning. Et kendetegn ved en helhjelm er hakestangen, som er en nøglesikkerhedsfunktion, som mange hjelme mangler. Ifølge en undersøgelse af hjelmskade og motorskades hovedskader , støder haken på halvtreds procent af alvorlige påvirkninger under en ulykke, og kun en hel ansigtshjelm kan give dig beskyttelse for din hage og kæbe.

En helhjelm er et alsidigt valg for alle kørere, uanset hvilken type motorcykel du kører eller hvor du kører. En helhjelm varierer afhængigt af den type kørestilling, du laver. Sportskørere har en hængende kørestilling og har brug for en hjelm, der forhindrer den i at løfte i høje hastigheder, derfor vælger de normalt en hjelm med en højere hage-bar og en visiråbning vinklet lidt mod toppen af ​​hjelmen. Turister, krydstogtere og eventyrryttere har dog en tendens til at køre med en opretstående køreposition, så hjelmen skulle være i stand til at rumme den med en lavere hakestang og en visiråbning, der er mere direkte og ligetil.

De fleste helhjelmer med fuld ansigt har ventilation gennem hjelmen for at fordampe sved, reducere visirtåge og holde dig kølig, mens du kører. I de koldere måneder kan ventilationen lukkes for at reducere luftstrømmen. Nye funktioner er blevet føjet til helhjelme i de senere år, inklusiv højttalere, der er i stand til synkronisere med bluetooth, farveindstillinger og design med høj synlighed og visualiteter, der farves og tilpasses i forhold til sollys.

Flip-up hjelm

En flip-up hjelm er en modulære hjelm, som er en blanding mellem en ¾ hjelm og en hel ansigtshjelm, hvorfor dette er, at hakestangen og visiret kan vende op for at åbne fronten af ​​hjelmen. Materialer og pasform ligner helhjelmen. De inkluderer et visir til øjenbeskyttelse og inkluderer lejlighedsvis et sekundært indre visir til ekstra øjenbeskyttelse mod sollys.

Modulære hjelme har en tendens til at veje lidt mere end en traditionelle helhjelm på grund af de ekstra designhængselfunktioner, der er indbygget i det forreste frontområde. Kørerens sikkerhed reduceres lidt på grund af hængselstrukturen, da der er en lille spræk i forhold til en ensartet enhed af en hel ansigtshjelm.

Den modulære hjelm bruges ofte af turister, krydsere og eventyrryttere, da den er designet med en opretstående køreposition i tankerne. Øjenåbningerne er mere ligetil, og hakestangen er designet til at sidde lavere på ansigtet. Bluetooth-højttalere er en tilføjelse såvel som et dobbelt visirsystem og anti tåge lag på det primære visir.