Hvornår bør man låne penge?

Få hjælp til lån på Guide til kviklån samt nyheder omkring lån generelt.

Der kan være enormt mange gode grunde til at gå ud og låne penge, der findes også (hvis ikke flere) dårlige undskyldninger for at gældsætte sig selv. Hvis du er i tvivl om hvornår du bør gældsætte dig selv for at få det du gerne vil have, så er du langt fra den eneste. 

I Danmark findes der både de typer der mener At et lån er da bare lige noget du tager mens du sidder og venter på bussen – det gør alle jo.  og de typer der bliver holdt vågen om natten fordi de har svært ved at arbejde med det faktum at de skylder penge væk de ikke har – med renter. 

Uanset om du er eksempel nummer ét eller eksempel nummer to, så er der nogle overvejelser du kan og bør gøre dig, før du låner, som er med til at definere vigtigheden af lånet, både overfor dig selv, men også dit fremtidige jeg.

Overvejelse #1

Kan jeg tage et form for arbejde, der på sigt ville kunne købe mig den genstand jeg er ude efter? – Hvis du overvejer at låne penge, og du har rigeligt med fritid som du kunne bruge på at arbejde og selv tjene pengene, så kan du spare dig selv for enormt mange fremtidige frustrationer ved at samle arbejdet op og tjene pengene selv i første omgang. Et godt arbejde er også med til at udvide dit netværk og øge dine sociale kompetencer – nærmest et win-win.

Overvejelse #2

Har jeg virkelig inderligt brug for det her, nok til at jeg er villig til at tage et lån for det?
– 
Hvis ikke du er et hundrede procent sikker på at både du, og din fremtidige udgave af dig selv, får glæde af det du gerne vil låne penge til, så er der gode chancer for at du bliver rigtig træt af at gå og betale dem af i fremtiden. 

Overvejelse #3

Jeg vil gerne have et lån, men hvor skal jeg få det?
– 
Der findes et hav af forskellige måder du kan optage lån på i dagens Danmark. Hvis du er studerende kan du få det famøse SU lån med lave renter, hvis du skal bruge penge lige her og lige nu (til eksempelvis din ødelagte telefon) så har du dit kviklån, med lidt højere renter. Hvis du vil låne til noget stort som et depositum på en lejlighed, så har du dit banklån. 

For mere information: Lån penge nemt og hurtigt