2 gode grunde til at få massage i naturen

Selvom det måske lyder lidt som starten på en semi romantisk b-film fra 90\’erne, så er der måske noget om snakken. Massage er, og har vidst altid været, en lidt spirituel ting at kaste sig ud i – sammen med selvfølgelig yoga og mindfullness. 

Er man i forvejen inde i den spirituelle verden, hvor man søger mod at få stor indre ro, kan man ved fordel kigge ud i det blomstrende forår efter inspiration til åndelig ro. Ved at koble massage sammen med udelivet, er man sikret åndelig ro – indefra og ud. 

At være i naturen gør nemlig noget ved menneskers sindso, om det er den friske luft der lige klarer hjernen op og gør den frisk og parat, eller om det er skovens dybe stille ro der spiller et puds er ikke til at sige – én ting der til gengæld er 100% sikkert, er at vi mennesker blive glade i låget, af at tilbringe tid udenfor – og sådan har det vidst altid været. 

Når solen er ude, stiger vores naturlige produktion af D-vitatim, der er med til at holde vores humør højt og hjælpe med vores calciumniveauer – noget mange voksne mennesker bakser lidt med. 

Nedenfor finder du to klokkeklare grunde til at kombinere disse to aktiviter i én sansebombe

 1. Massage påhjælper stress – det samme gør tid brugt i naturskønne omgivelser
  Der er efterhånden blevet lavet et utal af studier på massages virkning på stress, og der er efterhånden ingen tvivl. Stress bliver reduceret af at få sine muskler løsnet op – og det siger i virkeligheden også sig selv.

  Når vi mennesker går og har de stressende hverdage, som mange af os jo har, så bliver vores muskler spændt op og har sværere ved at slappe af – vi skal jo være klar-parat-start hele tiden.

  Her går en omgang massage ind og løsner op i den stress der nu engang ligger i skuldrene (som vi trækker op mod ørerne, når vi føler os presset) eller benene (som spæner rundt på arbejdet, for at nå det hele) 

 2. Naturen giver sindsro, fordi den ikke bombarderer dig med indtryk hele tiden
  Vi hører om det alle steder Mennesker er dårlige til at være væk fra deres telefon eller ung pige sender over 1.000 snaps om dagen og det hele siger i virkeligheden bare én ting – vi er afhængige af at der sker noget. 

  Her kan naturen, eksempelvis en massage på møn, være med til at give den visuelle og lydpause du måtte trænge til, mens massagen giver dig den fysiske ro – en treenighed af mindfullness du ihvertfald burde prøve bare en enkelt gang i livet.